Verhaal Dionne

Dionne, derdejaars hbo-v studente, liep stage bij ZZG zorggroep in de wijkverpleging bij team Weezenhof. Dat beviel haar erg goed.

“Ik heb eerder als verzorgende 3IG gewerkt in de wijk. Ik was erg nieuwsgierig naar wat het verschil zou zijn met de taken van een verpleegkundige niveau 5 in de wijk. Daarom koos ik voor mijn derdejaars stage een plek in de wijkverpleging. Ik ging er heel open in.

De stage heeft mij positief verrast. Ik heb er ontzettend veel van geleerd. Je hebt echt andere taken dan alleen de ADL. Ik heb me bijvoorbeeld ook bezig gehouden met werkinstructies maken, het regelen van hulpmiddelen, overleggen met huisartsen en andere instanties. Je bent als verpleegkundige niveau 5 meer betrokken bij het hele netwerk rondom de cliënt.

Mijn contact met cliënten was goed. Het maakt de meesten niet uit dat ze met een stagiaire te maken hebben. Ze zien je gewoon voor vol aan. Wat ik erg leuk vond was dat ik met veel verschillende soorten cliënten te maken kreeg. Het zijn echt niet alleen maar ouderen, maar bijvoorbeeld ook 60+’ers die tijdelijke ondersteuning nodig hebben. De zorg is voor iedereen anders. Dat maakt het werk afwisselend en uitdagend. 

Ik ben in mijn stage goed begeleid door ZZG zorggroep. Ze hebben niet alleen aandacht voor hoe ik mijn werk doe, maar ook voor mij als persoon. Ze stonden heel erg open en namen me overal in mee. Het was gewoon een superleuke stage! Ik blijf dan ook graag nog even bij het team voor vakantiewerk deze zomer.”