Arbeidsvoorwaarden

Noor Geurts Verzorgende CCPG Noor Geurts Verzorgende CCPG Noor Geurts Verzorgende CCPG

Jouw inzet, daar zetten wij een mooi pakket tegenover.

Noor Geurts Verzorgende CCPG Noor Geurts Verzorgende CCPG

Jouw inzet, daar zetten wij een mooi pakket tegenover.

Welke arbeidsvoorwaarden gelden als je bij ZZG komt werken? 

Graag vertellen we je meer over de arbeidsvoorwaarden. Zo kun je weloverwogen besluiten om op een van de vacatures te solliciteren. Als medewerker van ZZG zorggroep val je onder de cao VVT. VVT staat voor Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. De volgende arbeidsvoorwaarden zijn in ieder geval op jou van toepassing:

Salaris

 • Een salaris volgens de cao VVT. Je functie is ingeschaald in een functiewaarderingsgroep (FWG) in de cao VVT. Je werkervaring in de functie bepaalt de hoogte van je salaris. In vacatures noemen we altijd de FWG van de functie.
 • Je krijgt een toeslag op je uurloon als je ‘s avonds, in het weekend of op feestdagen werkt. Dit heet ORT (onregelmatigheidstoeslag).
 • Vanaf 1 maart 2024 stijgt het loon met 2,5% en per 1 oktober 2024 opnieuw met 2,5%. (In oktober 2023 kreeg iedereen in de cao VVT al een verhoging van 5%).

Eindejaarsuitkering

 • Elk jaar krijg je 8,33% van je salaris als eindejaarsuitkering (in november) en 8% vakantietoeslag (in mei).

Reiskosten

 • We vergoeden je reiskosten volgens de cao. 

Fiscale uitruil

 • Omdat de belastingdienst een hogere vergoeding voor reiskosten toestaat, kun je gebruik maken van de regeling 'fiscale uitruil reiskosten'. Je profiteert dan optimaal van de vergoeding van je reiskosten. Je ontvangt hiervoor een formulier bij je contract.

Verlofsparen

 • Het BalansBudget: een regeling voor verlofsparen. Je kunt een budget opbouwen door tijd te sparen. Het BalansBudget kun je in alle fasen van je loopbaan gebruiken om tijdelijk minder of niet te werken. Of om je werk af te bouwen in aanloop naar je pensioen.

Minder werken in aanloop naar pensioen

 • De Landingsbaan: voor medewerkers van 60 jaar en ouder. Het is bedoeld om in aanloop naar je pensioen minder te gaan werken.

Pensioen

 • Je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PfZW). ZZG betaalt 50% van de premie.

Welke arbeidsvoorwaarden en voordelige regelingen kan ik zelf kiezen? 

ZZG zorggroep heeft een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (MKSA). Je kunt hiermee, binnen zekere grenzen, zelf je arbeidsvoorwaarden samenstellen. Aangepast aan je persoonlijke leef- en werkomstandigheden.

Mogelijkheden

 • Deelname aan het Fietsplan: Je koopt een (elektrische) fiets en ZZG schiet tot een maximaal bedrag van €1300 euro aan je voor. Dit bedrag los je over een periode van maximaal 4 jaar af over je bruto salaris. Hierdoor heb je een belastingvoordeel. Deze regeling is onder de voorwaarde dat je een vast contract of een leerarbeidsovereenkomst hebt.
 • Extra verlofuren kopen of juist verlofuren verkopen. Zo heb je meer tijd voor de dingen die voor jou belangrijk zijn.
 • Je kunt de contributie voor de vakbond of beroepsvereniging rechtstreeks uit je bruto salaris laten betalen. Over dit deel van het bruto salaris betaal je geen loonheffing of sociale verzekeringen. 
 • Een gratis lidmaatschap van 123Comfort. Hiermee krijg je korting op bijvoorbeeld een pedicure, een klusser of een kapper aan huis.
 • Korting op de aanvullende premie bij de collectieve zorgverzekeringen van CZ Collectief, Avero Achmea, Zilveren Kruis Zorguniek of IZZ.
 • Korting op onder andere auto-, reis- en inboedelverzekeringen.
 • Wanneer je een nieuwe collega aanbrengt, ontvang je hiervoor de 'Nieuwe collega gevonden-bonus' (bij voldoen aan actievoorwaarden)

Vitaliteit en veerkracht in je werk

Bij ZZG vinden we het belangrijk dat je op een gezonde manier je werk kan doen. Zowel fysiek als mentaal. Nu en in de toekomst. Een passende werk-privé balans, een acceptabele werkdruk en een goed en veilig werkklimaat zijn hierbij belangrijk.

Wij vinden het belangrijk dat je als medewerker eigen regie en invloed hebt om samen het werk in te richten. Daarnaast dat je prettig samenwerkt met je collega´s en elkaar ondersteunt en versterkt. Dat je je gehoord, gesteund en gewaardeerd voelt. Dat er voldoende ruimte is voor jouw ontwikkeling en je je werk gezond, vitaal en veerkrachtig kunt doen. En dat je trots kunt zijn op wat je doet. 

Meer informatie over het programma Vitaliteit & Veerkracht (ViVe), maar ook over de missie en waarden bij ZZG, lees je door op deze link te klikken

Hier staan we voor en hier gaan we voor bij ZZG. #oogvoorelkaar.

App Cao Vvt FNV ZZG (1)

Download de VVT CAO app

Makkelijk om altijd onder handbereik te hebben. Download de cao app VVT in de Google Play Store (Android-telefoon) of App Store (iPhone).

In de cao VVT app is ook de Arbocatalogus opgenomen. Hier vind je alle antwoorden op arbo-gerelateerde vragen.