Domotica

Zorg op afstand via een iPad

Cliënten die zorg thuis krijgen, kunnen kiezen om een deel van de zorg om te zetten in zorg op afstand via een iPad. Een goede aanvulling op de zorg die ze thuis krijgen. Ondanks de afstand voelt de zorg dichtbij.

Op een vooraf afgesproken tijdstip belt de cliënt met jou als medewerker via een iPad die de cliënt van ons krijgt. Zo krijg je een indruk hoe het gaat met mevrouw of meneer, zonder direct langs te gaan. 

Leefstijlmonitoring

Voor mensen met dementie valt thuis wonen niet altijd mee. Structuur aanbrengen in de dag is vaak moeilijk. We kunnen met leefstijlmonitoring de levensstijl in de gaten houden.  Met sensoren in huis brengen we in beeld wat het dag- en nachtritme is, hoe vaak een cliënt naar het toilet gaat en of hij of zij nog wel buiten komt. Afwijkingen van dit patroon kunnen iets betekenen. Jij kunt hierdoor de zorg nog beter afstemmen op de behoefte van de cliënt. 

Clavisio sleutelkluis

Met een Clavisio  sleutelkluis heb je als medewerker van de wijkverpleging toegang tot het huis van een cliënt. Bij een alarmeringsoproep kun je daardoor altijd naar binnen. En de cliënt hoeft zich niet ongerust te maken dat hij of zij te laat bij de deur is.

Medido medicijndoos

De medicijndoos geeft een signaal aan de cliënt wanneer het tijd is om medicijnen in te nemen en opent automatisch de verpakking. Als meneer of mevrouw medicatie vergeet, dan kun jij dit op afstand zien en direct bellen. Als het nodig is, ga je naar de cliënt toe.