Op weg naar betekenisvol werk

Image00088 Image00088 Image00088

‘Mijn droom? Na 23 jaar administratief werk meer van betekenis zijn voor anderen.’

Miranda van den Boogaard - leerling verzorgende 3IG

Image00088 Image00088

‘Mijn droom? Na 23 jaar administratief werk meer van betekenis zijn voor anderen.’

Miranda van den Boogaard - leerling verzorgende 3IG

ZZG zorggroep biedt jou nu een mooie kans als je wilt overstappen naar de zorg. Binnen de wijkteams in Gelderland-Zuid krijg je de mogelijkheid een opleiding tot verzorgende 3IG te volgen. Ook als je geen zorgachtergrond hebt. Het gaat om een betaalde leerlingplaats waarbij je werkervaring opdoet bij ZZG in combinatie met je studie op het ROC. Met de persoonlijke begeleiding die je als leerling gedurende dit traject ontvangt, krijg je alle kans om jouw droom waar te maken.

Steeds meer mensen willen echt iets betekenen voor een ander. Bijdragen aan een maatschappelijk doel. ‘In de zorg’ kun je wat dat betreft je hart ophalen. Door de waardering van cliënten en collega’s binnen je team, voel je dat je ertoe doet. Gewoon omdat je er bent. Deskundig, bijzonder en betrokken. 

Collega leerlingen Miranda en Tara volgen de BBL opleiding binnen de wijkverpleging van ZZG. Hierbij staat ‘gepersonaliseerd leren’ centraal. Maatwerk dus. Hierdoor is de duur van de opleiding niet voor iedere leerling gelijk. Tara was hiervoor kapster en is na twee jaar opleiding, bijna klaar met haar traject. Miranda werkte eerder 23 jaar als administratief medewerker en volgt nu haar persoonlijke traject dat drie jaar duurt. 

Wil je Tara en Miranda beter leren kennen? Bekijk hier hun verhalen

Wat kan je als leerling binnen ZZG wijkverpleging verwachten? 

Daarover is Petra Basten - praktijkopleider - heel helder; ‘Samen leren waarbij er ruimte is voor je eigen proces. Daarnaast begeleiden we jou individueel en loop je de eerste maanden mee met een ervaren collega. Daarbij werk je als leerling ‘boven formatie’tallig’ - dus toegevoegd - waardoor je optimaal de kans krijgt te leren in de praktijk. Pas als je vertrouwen hebt in je eigen kunnen - en wij hebben dat ook in jou - dan krijg je meer zelfstandigheid. Daar ben je dan ook echt aan toe. Je gaat dan zelf de volgende stappen zetten waarbij we je natuurlijk blijven begeleiden.’ 

Medewerkers die werken in de wijkverpleging benoemen eigenlijk altijd zeven punten die zij erg waarderen in hun werk; 

  • je hebt afwisseling in je werk en bent tussen de bezoeken aan cliënten door lekker buiten, 
  • je bouwt een band op met cliënten, 
  • je bent van betekenis voor anderen,
  • je bent onderdeel van een wijkteam waarop je kunt terugvallen maar
  • je werkt toch zelfstandig en hebt eigen verantwoordelijkheid, 
  • je bent je aan het ontwikkelen in je vak én
  • je ontvangt waardering van cliënten en collega’s.  

Tegelijk starten met een grote groep leerlingen binnen de wijkverpleging

Het traject dat binnenkort start binnen de teams van de wijkverpleging van ZZG, is een traject gebaseerd op ervaringen met individuele leerlingen. Wat anders is, is dat ZZG nu met een groot aantal leerlingen in de wijk tegelijk gaat starten. 

Het voordeel daarvan is dat je veel van elkaar kunt leren en elkaar kunt steunen. Want leren en werken in een nieuwe omgeving, is ook tegen dingen aanlopen die je misschien lastiger vindt. Wanneer je je onzekerheden en verhalen kunt delen met medeleerlingen, is dat heel waardevol.

Dat sluit bovendien geheel aan bij een van de waarden binnen ZZG: liefdevol. Er voor elkaar zijn. Niet alleen voor cliënten dus, maar ook zeker voor elkaar.

Meer weten over werken in de wijkverpleging bij ZZG? Klik hier

Wat zijn mijn kosten voor het opleidingstraject tot verzorgende 3IG?

Tijdens je opleiding tot verzorgende 3IG krijg je een contract voor 24 uur per week. Je wordt 21,5 uur per week ingeroosterd om op die manier ervaring in de praktijk - als onderdeel van de opleiding - te kunnen opdoen. Dan blijft er nog 2,5 uur van je contract over. Die krijg je als tegemoetkoming voor de tijd die je wekelijks in je studie steekt. Daarnaast heb je recht op een aantal vergoedingen (o.a. schoolgeld, boeken, laptop en reiskosten).

Als leerling verzorgende 3IG steek je dus vooral energie en tijd in jouw traject.

Meer lezen over de arbeidsvoorwaarden? Lees verder

Weten of je binnenkort kunt starten als leerling 3IG?

We leren je graag kennen! Bel of mail met ZZG en maak je interesse kenbaar. Je kunt de recruiters van ZZG bereiken op 024- 301 79 11 of mail naar h.meindersma@zzgzorggroep.nl 

Direct solliciteren op een leerlingplaats kan natuurlijk ook. Klik hier om direct naar de vacature te gaan.

Wil je liever eerst een collega van de wijkverpleging spreken om te kijken of het misschien iets voor je is? Meld je aan via deze pagina