“Doen wat ik graag doe, op een moment dat het mij uitkomt”

Inge de Koning werkt al jaren in de wijk. Een aantal jaar geleden besloot ze om over te stappen op Flexwerk. Dat bevalt haar goed.

“Ik heb altijd met veel plezier in een vast team in de wijk gewerkt. Vanwege persoonlijke omstandigheden had ik de behoefte om mijn eigen agenda te kunnen beheren. Daarom ben ik overgestapt op Flexwerk. Ik doe mijn werk heel graag en wilde het ook graag blijven doen. Maar nu kan ik zelf bepalen wanneer ik werk. Je kunt je als flexwerker inschrijven op verschillende diensten. Dat kan op woonlocaties, in het Herstelcentrum of in de wijk. Zelf werk ik alleen in de wijk. Daar ligt mijn hart. Ook kan ik voorkeuren aangeven voor in welke wijk ik graag werk. Ik vind het logistiek bijvoorbeeld niet zo handig om in de buitengebieden te werken.”   

Reacties“Over het algemeen voel ik me welkom en gewaardeerd door de teams. Ik ben zelfs nog nooit zo vaak bedankt voor het draaien van een dienst. Je springt als flexer natuurlijk ook altijd in op een moment dat je hard nodig bent omdat een team omhoog zit. Ik merk wel dat cliënten er soms meer moeite mee hebben. Dat vond ik in het begin wel lastig. Als een cliënt dan zei: ‘oh, weer een invaller!’. Ik begrijp dat wel hoor. Natuurlijk zien ze graag zoveel mogelijk dezelfde gezichten. En soms denken ze dat je als invaller minder kundig bent. Ik probeer mensen dan op hun gemak te stellen en toon begrip. Vaak is het ijs snel gebroken.” 

Frisse kijkDoordat ik vaak wissel van wijk, kijk ik overal naar met een frisse blik. Ik stel dan bijvoorbeeld vragen: ‘waarom doen jullie dit zo en zo?’ Daarmee kan ik collega’s helpen om weer even bewust naar bepaalde processen te kijken. En ik kan soms net wat objectiever zijn, bijvoorbeeld in gesprek met een cliënt. Als flexwerker bouw je natuurlijk minder een band op met de cliënt. Maar ik voel me zeker net zo betrokken!

VerbindingVoor mij is dit de ideale combinatie. Doen wat ik zo graag doe op het moment dat het mij uitkomt. Groot bijkomend voordeel vind ik ook dat ik echt met de zorg bezig ben en veel minder met administratie. Je moet als flexwerker wel kunnen omgaan met onzekerheid. Soms zijn er periodes dat er weinig diensten zijn. En je hebt wat minder een connectie met collega’s. Het is ook wel hoe je er zelf mee omgaat. Ik zoek altijd wel zelf de verbinding. en als ik behoefte heb aan een luisterend oor kan ik altijd terecht bij de kantoormedewerker van Flexwerk. Ik zou echt niet meer anders willen.”

 

Wil jij ook zelf bepalen waar en wanneer je werkt in de zorg?

Bekijk vacatures van Flexwerk en solliciteer