Mogelijkheden

Maatje (individueel)

Als maatje bouwt u een persoonlijke band op en geeft u individuele aandacht. Meneer of mevrouw woont in één van onze locaties of verblijft voor revalidatie in het Herstelcentrum. Wat u samen gaat doen, stemt u af met de cliënt. Uw ideeën zijn uiteraard meer dan welkom. U geeft zelf aan hoe vaak en op welke tijden u langskomt. Mevrouw of meneer kijkt uit naar uw komst, bijvoorbeeld om een wandeling te maken of een kaartje te leggen. De vrijwilligerscoördinator denkt graag mee over welke cliënt het beste bij u past.

Flexibele helpende hand

U bent vrijwilliger, maar niet op een vaste dag of vast tijdstip. U wilt die verplichting niet. U werkt in een flexpool van één of meerdere locaties naar keuze. Onze woonbegeleiders organiseren groepsactiviteiten. Zij bellen u wanneer uw hulp nodig is. Bent u beschikbaar? Dan danst u bijvoorbeeld met een bewoner op de georganiseerde dansmiddag, of u maakt een wandeling met bewoners door het Kronenburgerpark. Heeft u geen tijd? Geen probleem. Dan bellen ze een andere flexibele vrijwilliger op de lijst. 

Vrijwilliger Koppel (1)

Vrijwilliger vast moment

U bent vrijwilliger op een vaste dag en vast tijdstip bij één van onze locaties in Nijmegen, Groesbeek of Wijchen of in het Herstelcentrum in Groesbeek. Zijn het uw ‘groene’ vingers die iedere maand onze tuin bijhouden of is het uw vriendelijke glimlach die bewoners twee keer per week verwelkomt in het restaurant? Of leest u elke donderdag de krant met onze bewoners? U geeft aan wat u wilt en wat uw talenten zijn. Samen met de vrijwilligerscoördinator kijkt u wat mogelijk is en wat bij u past. 

Student vrijwilliger

Je bent student en je wilt naast je studie en studentenleven tijd vrij maken om van betekenis te zijn voor ouderen. Maar je weet niet goed waar je moet beginnen en wat voor vrijwilligerswerk bij je past. En je wilt ook geen wekelijkse verplichting. Geen probleem, wij denken graag met je mee. Jij geeft aan wat past in jouw agenda en wat je talenten zijn. En misschien bezoek je binnenkort meneer Jansen om samen muziek te maken of neem je mevrouw Visser mee naar de straat waar ze geboren is.  

Ik kijk graag een keer mee

Wilt u een keer sfeer komen proeven op een van onze locaties? Of in gesprek met een van onze vrijwilligers? U bent van harte welkom.