Van ziekenhuis naar ouderenzorg

Ruim een jaar geleden maakte Jenny Lintsen de overstap van het ziekenhuis naar de ouderenzorg. Ze ging aan de slag als verpleegkundige niveau 4 bij woonlocatie Meander.

“Wat ik miste in het ziekenhuis was het contact met de mensen. Dat je echt een band met iemand kunt opbouwen. Daarom ben ik in de ouderenzorg gaan werken. Ik kom nu bij mensen thuis. Ze zitten daar voor langere tijd en willen graag hun verhaal kwijt. Het gaat hier niet om zo snel mogelijk zoveel mogelijk te doen. Ik heb meer ruimte en tijd om persoonlijke aandacht te geven. Om die verbinding aan te gaan.”

Expertise“Toen ik begon bij Meander was de functie nog vrij nieuw. Er waren nog weinig teams waarin een verpleegkundige niveau 4 meedraaide. Het was een pilot. Dat sprak me ontzettend aan. Ik vond het een leuke uitdaging om in het beginstadium van deze functie te staan. Het was voor ons allemaal wennen. Ik merkte dat collega’s het in het begin wel spannend vonden. Dat ze dachten dat er taken uit hun eigen takenpakket zouden gaan. Maar dat is niet het geval. Als verpleegkundige breng ik iets extra’s mee. Ik heb expertise op gebied van verpleegtechnische handelingen, signaleer waar we als team tegenaan lopen, ben altijd bereikbaar voor vragen. Daarnaast is het de bedoeling dat ik in de toekomst collega’s coach door scholingen voor ze op te zetten. Ik merk dat mijn collega’s blij zijn met mijn komst en waarderen wat ik toevoeg.“

Team“Bij Meander werken we in teams van gemiddeld 8 collega’s. Je werkt zelfstandig als team, maar we hebben wel veel contact met elkaar. We wisselen ideeën uit met de andere teams. De sfeer vind ik heel goed. Het is echt ‘ons kent ons’. We zijn allemaal verschillend, maar iedereen luistert naar elkaar en waardeert elkaars kwaliteiten.”

De functie van verpleegkundige niveau 4 bevalt me erg goed. Het zorgt voor meer diepgang in mijn werk. Ik moet zelf zorgen dat ik mijn kennis en expertise op peil houd. Ik vind het een leuke uitdaging om dat voor elkaar te krijgen.”

 

Wil jij als verpleegkundige niveau 4 ook écht een band opbouwen met cliënten? 

Lees onze vacature en solliciteer