Ertoe doenVera, verzorgende IG bij de Wollewei in Nijmegen: "Ik wil mensen laten voelen dat ze ertoe doen. Dat ze ondanks hun dementie deel uitmaken van de maatschappij. Sommige bewoners zijn zich ervan bewust dat ze niet alleen naar buiten kunnen. Dan vind ik het extra belangrijk om ze te laten merken dat ze erbij horen. Dat zit hem in de kleine dingen. Bijvoorbeeld samen naar de winkel om een broodje of bloemetje te halen. Oprechte aandacht voor wie iemand is. Ik kijk naar de persoon en de persoonlijke wensen. Daar sluit ik zoveel mogelijk op aan.”

Kansen“Ik krijg hier bij ZZG volop de kans om te laten zien wat ik in mijn mars heb. ZZG kijkt en denkt met me mee. De organisatie heeft aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ze bieden van alles aan om een nog betere verzorgende te worden. Denk aan cursussen, symposia, extra taken. Zo kan ik het beste uit mezelf halen.”

Thuis
Er is geen dag dat ik met tegenzin naar mijn werk ga. We doen samen ons best om er iets moois van te maken. Het is werk, maar voelt voor mij als thuiskomen.

 

Wil jij als verzorgende IG ook het beste uit jezelf halen?

Bekijk onze vacatures en solliciteer