“Flexwerk, ik zou niet meer anders willen”

Toen Anke aan de opleiding voor doktersassistentie begon merkte ze dat ze het niet goed kon combineren met haar werk in de wijk. Toen besloot ze als flexwerker aan de slag gegaan. Dat bevalt haar supergoed.

“Het geeft ontzettend veel vrijheid. Ik hoef niet op vaste momenten te werken, ik werk wanneer het mij uitkomt. Daardoor heb ik nu een veel betere balans tussen werk en privé. Ik heb nu veel meer rust. onafhankelijkheid.

Ondanks dat ik Flexwerker ben, vind ik het wel prettig om langer op dezelfde locatie te werken. Zodat ik wel een band kan opbouwen met cliënten. Zeker voor mensen met een vergevorderd stadium van dementie is dat belangrijk. Dat ze zoveel mogelijk dezelfde gezichten zien. Als je vaker met iemand in contact komt kun je ook veel meer bereiken. Maar dat is een keuze. Sommige mensen vinden het juist heel fijn om op zoveel mogelijk verschillende plekken te komen. Ook dat is mogelijk bij Flexwerk.

De medewerkers van Flexwerk houden wat dat betreft goed rekening met jouw wensen. Ik vind dat er goed naar me geluisterd wordt en voel me gezien en gehoord. Ze proberen me altijd zo goed mogelijk te helpen en hebben ook oog voor mijn ontwikkeling. Ze komen bijvoorbeeld langs op de plekken waar ik werk om te kijken hoe het gaat.

Ik wou dat ik de overstap naar Flexwerk al jaren eerder had gemaakt. Ik zou niet meer anders willen!”