Lettergrootte A A
Volg ons

Volg Marina, Heleen en Yvonne

Vind hier de baan die bij je past

Geef jij onze cliënten de regie over hun leven terug?

Geef jij onze cliënten de regie over hun leven terug?
Geef jij onze cliënten de regie over hun leven terug?
Ook jouw vak? Neem contact op!

“Wij zijn met ons kleine team van alle markten thuis.”

Sandra Scheper, Woonbegeleider 3 IG bij ZZG zorggroep, locatie De Globe.


Wat maakt het werken als Woonbegeleider 3 IG bij ZZG zorggroep zo leuk? Locatie De Globe uitgelicht.

De Globe is een kleinschalige woonvorm in de gezellige en dynamische wijk Bottendaal. Het leven van de bewoners speelt zich voor een groot deel af in en rond de drie huiskamers. Hier komen de bewoners met elkaar in contact, zes per huiskamer. Ze kunnen er samen eten of andere gezellige dingen doen. Ik werk er nu alweer 3,5 jaar met veel plezier. Hoe het voelt? Gemoedelijk en huiselijk. Ik voel me er thuis.

Van koken tot knutselen

Wij zijn van alle markten thuis. Zo mogen wij - naast het ‘zorgen voor’ - onze eigen talenten inzetten. Ik bak regelmatig een cake, taart of koekjes. Dat is een grote hobby van mij. De geur van versgebakken cake in de oven draagt ook weer bij aan de huiselijkheid in de huiskamers. Andere collega’s vinden het heel leuk om te knutselen en doen dat dan met de bewoners. Zo krijgen de bewoners meteen een wisselend aanbod aan activiteiten.

Wij koken zelf voor de bewoners, doen kleine huishoudelijke taakjes zoals de afwas, huiskamer netjes houden en we organiseren activiteiten: van bloemschikken of de krant lezen tot een bingo, sjoelavond, wandelen of een uitje naar de markt (visje halen op maandag) of Intratuin. En we hebben een zogenoemde ‘Tovertafel’. Een tafel waarop verschillende spelletjes zitten die aansluiten op de verschillende fases binnen de dementie. Daar ben ik ontzettend trots op.

Meer informatie over de Tovertafel: tovertafel.nl

Respect

Wij zijn een redelijk klein team van mensen met allemaal verschillende achtergronden. Iedereen laat elkaar in haar waarde en we hebben respect voor elkaar. Ook dit is een van de redenen dat ik me al heel snel thuis voelde bij De Globe.

Over De Globe

Zoekt u een nieuw thuis omdat er sprake is van dementie? Een plek waar u woont met veiligheid en gemak. Uiteraard met ondersteuning als het nodig is binnen handbereik. Dan is De Globe de juiste keuze voor u. Een kleinschalige en gemoedelijke woonvorm voor 18 mensen met dementie. Een plek middenin de Nijmeegse wijk Bottendaal, op loopafstand van het centrum en het centraal station.

www.zzgzorggroep.nl/woonvormen/de-globe

Enthousiast geworden door het verhaal van Sandra en ook zin om bij de Globe aan de slag te gaan? Bekijk dan de vacature voor Woonbegeleiders bij de Globe op www.werkenbijzzgzorggroep.nl/woonbegeleiders-de-globe.


Nieuws & Events
30-04-2018
Zorgmijder Samen met een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) van ...